esmaspäev, 23. mai 2011

Rabarberi-martsipani kook

...Mitte et ma niivõrd harva kokkaks, nagu seda toidublogi vaadates võib tunduda, aga tore on, et nüüd jõudsin omadega isegi etapiviisiliste toidutegemise pildistamiseni ning mida ma siis pildistasin? Nimelt rabarberikooki, kuna rabarber on ju teada tuntud kevade populaarne toiduaine - olen siis ka mina osa rabarberiarmastajate massist:)

Nüüd aga siis toidumassist!
Retsept on pärit maikuu Oma Maitsest, mida veidi oma maitse järgi muutsin.

Vaja läheb:
PÕHI:
  • 150 gr võid
  • 1 dl suhkrut (soovitavalt tuhksuhkrut)
  • 2 munakollast
  • 3,5 dl jahu
  • 1 tl soola
TÄIDIS:
  • 300 gr rabarberit
  • 300 gr martsipani
  • 2 muna (võib juurde lisada ka põhja valmistamisest ülejäänud kaks mulgavalget)
  • 1 spl rummi
Tee nii:
  • Vahusta toasoe või ja suhkur.
  • Lisa munakollased ning omavahel segatud jahu ja sool.
  • Mätsi taigen ümaraks palliks ja aseta täidise valmistamise ajaks külmikusse.
  • Tükelda rabarberid ja sega kokku suhkru ja kaneeliga.
  • Püreesta martsipan, munad ja rumm ühtlaseks massiks.
  • Suru taigen 26 cm läbimõõdulisse vormi.
  • Vala taignapõhjale martsipanimass ja kata rabarberitega.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-35 minutit.


Head isu:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar