teisipäev, 28. juuli 2009

Sidruni-kohupiima purukook


Nüüd üks purukook, mis on üks mu lemmikuid koogiretsepte. Seekord täiendasin kooki hapuka sidruniga.

Koostis:

Põhi:
150 g võid
2 klaasi jahu
1 klass suhkrut
1 tl soodat
1 tl küps pulbrit

Kate:
200 gr kohupiima
400 gr hapukoort
4 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 sidruni koor
1 sidruni mahl

Tee nii:

Sega omavahel jahu, suhkur, sooda ja küpsetuspulber. Näpi juurde suhteliselt kõva või ja sega purutaoliseks tainaks.

Täidise jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vajuks. Sega teises kausis omavahel kohupiim, hapukoor, 1 sidruni koor ja sidrunist pigistatav mahl ning lisa ettevaatlikult segades munavahule. Kata lahtikäiv koogivorm 2/3 purutaignaga, kuhu oled asetanud eelnevalt küpsetuspaberi.

Vala peale kohupiimamass. Pudista massile peale ülejäänud puru. (Kui puru jääb väheseks, võid lisada 1/3 purule veidi jahu.)

Aseta vorm ahju ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kook on pruunikas ja ka seest tikuga katsudes tihke. Jahuta kook ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar