Teisipäev, 9. juuni 2009

Kana-sinihallitusjuustu keeks

Tõeliselt maitsev küpsetis, mis mindki nüüd märksa rohkem keeksiusku pööras. Tegu on üsna toitva palaga, mis võib koos salatiga täita ka põhiroa rolli, valmib kergelt. Retsept Toidutarest, aga ma muutsin seda veidi, asendades tavalise juustu sinihallitusjuusutga ja tulemus oli väga hea!

  • 300 g kanafileed
  • 30 g võid
  • jahvatatud paprikat
  • 4 muna
  • 1 dl piima
  • 150 g jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g kodujuustu
  • soovi järgi sinihallitusjuustu
  • 15 värsket basiilikulehte
  • 1,5 dl päevalilleõli
  • soola
  • musta pipart

Lõika kanafilee pikkadeks ribadeks või kuubikuteks ning rulli jahvatatud paprikas. Kuumuta kergelt võis. Maitsesta soola ja pipraga. Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu. Klopi munad, õli ja piim ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa järk-järgult jahu, suurem osa riivjuustust, kodujuust ja hakitud basiilik ning sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi vaheldumisi kanaribadega. Küpseta (200 kraadises) ahjus pool tundi, siis raputa peale ülejäänud juust ning küpseta veel 15 minutit. Proovi küpsust puutikuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar