teisipäev, 28. detsember 2010

Singi-juustu pirukad!

See, et ma näen kirja, kuidas ma AASTA tagasi viimati siia toidublogisse pidagi postitasin, vajab tõsiselt muutmist!

Aga oh ei, ega ma nüüd tule millegi suursuguse ja uudsega lagedale, oh ei oh ei!

Mõtlesin lihtsalt, et teavitan teid, KUI lihtne on teha vägagi suussulavaid pirukaid, millega saime hakkama Meritiga koos!:)

Vaja läheb:
  • 500 gr pärmi-lehttaigent
  • 200 gr tükeldatud sinki
  • 150 gr riivjuustu
  • määrimiseks muna
  • seesamiseemneid
Tee nii:
  • Rulli taigen õhukeseks, soovitatavalt neljakandiliseks, siis on ristküliku kujuliste tükkide väljalõikamisel taignakadu kõige väiksem.
  • Määri taigen pintsliga lahtiklopitud muna ja väikese koguse vee seguga.
  • Lõika taignast ristkülikukujulised tükid, ~5x10 cm.
  • Aseta taignatükkide keskele veidi sinki ja riivjuustu ning rulli taigen pirukaks kokku.
  • Määri pirukad munaga ja raputa peale veidi seesamiseemneid.
  • Aseta plaadile pandud pirukad ahju ning küpseta 220 kraadi juures u 10 minutit.

Valmivad lühikese ajaga maitsvad pirukad, mis kaovad taldrikult kui soojad saiad:)

1 kommentaar: